Logo
Facebook


Contactgegevens

Na de bevalling

Na de bevallingen komen wij meestal nog 3 keer langs in de kraamtijd om te kijken hoe het met jullie gaat en zijn we altijd te bereiken voor vragen of overleg. Ook zien we jullie graag nog voor een nacontrole op de praktijk, 6 weken na de bevalling.

Aangifte

Binnen 3 werkdagen na de bevalling moet de baby aangegeven worden in de gemeente waar de baby is geboren. Het gemeentenhuis zal de geboorte doorgeven aan het consultatiebureau van de gemeente waar je woont. 

Consultatiebureau

Het consultatiebureau stuurt dan het screenteam binnen een week langs bij jullie thuis om de hielprik en de gehoortest af te nemen. Zie folder: Screening van de pasgeborenen

Wij sluiten na 10 dagen het kraambed af en dragen dan de zorg over aan het consultatiebureau, de wijkverpleegkundige zal dan binnen 2 weken na de geboorte een thuisbezoek doen. 

EHBO-cursus

Jaarlijks belanden er helaas duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. 
Als je maar weet wat je moet doen. Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus: EHBO bij zuigelingen en kinderen 
(Meld je aan via deze link en krijg korting)