Logo
Facebook


Contactgegevens

Kinderwens

Belangrijk

Wanneer je zwanger wilt worden kan het nuttig zijn om als vrouw, maar ook als man, eens stil te staan bij de dagelijkse leefwijze. Het kan zijn dat met een kleine aanpassing het risico op een aandoening bij de baby kleiner wordt.

Er zijn een aantal goede websites beschikbaar waar je mogelijk antwoord kan krijgen op een aantal vragen

www.groeigids.nl/algemeen/kinderwens
www.strakszwangerworden.nl
www.voedingscentrum.nl

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om in een consultgesprek je vragen te beantwoorden en zonodig aanvullend onderzoek te regelen. 
Je kunt hiervoor een afspraak maken tijdens het telefonisch spreekuur op het nummer 0297-561542

Zwanger worden

Als je stopt met anticonceptie, kun je in het begin gewoon spontaan en op goed geluk vrijen. Meestal lukt het niet meteen de eerste maand(en) om zwanger te worden, maar weet dat 85-90% van alle stellen met een kinderwens binnen een jaar zwanger is.

Als je na een halfjaar nog niet in verwachting bent, kun je de kans op zwangerschap proberen te vergroten door op de dagen waarop je de grootste kans hebt om zwanger te worden te vrijen. Je hebt als vrouw twee tot drie vruchtbare dagen per cyclus. Je kunt zelf uitrekenen welke dagen dat zijn.

Vruchtbare dagen berekenen

De kans op zwangerschap is het grootst als je vrijt in de dagen voor de eisprong (ovulatie). Dat kan wel tot vijf dagen voor de eisprong zijn, omdat de zaadcellen ongeveer drie tot vijf dagen in leven blijven.

Hoe kun je merken dat je een eisprong hebt: