Logo
Facebook


Contactgegevens

Nieuws

Januari 2021

Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. 2021, een nieuwe start, voort borduren op wat al aanvang had in 2020.. Is het een jaar waarin we (verder) uitgedaagd worden in uithoudingsvermogen, creativiteit, geduld. Op welke manier vorm te geven om met elkaar te zijn, en hoe elkaar te steunen. In onze praktijk, de geboortezorg, zullen fysieke contactmomenten soms anders ingevuld moeten worden. Denk aan de Centering Pregnancy en voorlichtingsavonden. Hier hebben wij een leuk en dynamisch programma voor ontwikkeld dat we middels ZOOM aanbieden. Het betekent dat de lichamelijke controle van moeder en baby wel in de praktijk plaatsvindt en alle overige informatie die je zal helpen bij de voorbereiding in het ouderschap digitaal te volgen is. De Centering Pregnancy groepen zijn bedoeld om alle thema's die je in de zwangerschap, tijdens de bevalling en de start van het ouderschap aan te bieden. Een groep van ongeveer 10 vrouwen, die in een gelijke periode van de zwangerschap zijn kunnen elkaar ondersteunen en met juiste informatie en input van de verloskundige kun jij zelf, maar ook je partner goed voorbereid het nieuwe avontuur aan. Bewezen is, dat door deze groeps sessies vrouwen beter in staat zijn om de voor hun juiste keuzes te maken, beter geinformeerd zijn over de veranderingen die plaats vinden en, niet onbelangrijk, betere uitkomsten van de zwangerschap en baring tot gevolg. Daardoor een grotere tevredenheid ervaren wanneer je terug blikt op deze bijzondere periode in je leven. De eerstvolgende groep start 19 januari onder leiding van Laura en Brenda!

 

 

November

...want vanaf 10 november gaan wij de Centering Pregnancy aanbieden via Zoom. We gaan door met de groepen die eerder gestart zijn en data voor niuewe groepen volgen snel. Wij hebben er zin in, om op een dynamische manier deze groepsconsulten online te kunnen aanbieden. Wat nieuwe skills opdoen, samen trainen en creatief zijn en staks tips en tps ontvangen van de zwangeren. Wordt vervolgd..

Oktober

Oi, geen bericht, te duk zeker met voorbereiden...

September

Nieuwe start

Collega

Vanaf 1 september is Eva Boon begonnen als verloskundige bij ons in de praktijk. Zij heeft in Maastricht haar opleiding gevolgd en is enthousiast om in deze regio aan de slag te gaan. Eva vervangt Laura Koeleman die inmiddels gesetteld is in Purmerend. Wij wensen haar veel plezier en geluk daar, echter kan het zo zijn dat Laura af en toe nog eens voor ons komt werken tijdens vakanties.

Nieuwe student

Van 1 september tot en met 13 november 2020 zal Esther Udo bij ons haar stage lopen. Zij is derde jaars verloskunde student vanuit de opleiding in Maastricht. Zij zal tijdens de spreekuren, bevallingen en kraambedden een deel van de werkzaamheden doen onder onze supervisie. Wanneer jullie hier bezwaar tegen hebben horen wij dat graag.

Onderzoek

Zwanger en gemotiveerd om stress en roken in je leven aan te pakken? Er is een mooie tool ontwikkeld die jou hulp kan bieden!
https://www.stressenrookvrijzwanger.nl